Aranyos

2013.05.30 20:22

Hozzávalók:
A piskótához: 6 db tojás, 15 dkg cukor, 3 evőkanál víz, 16 dkg liszt, 3 dkg kakaó, 1 csomag sütőpor
A rátéthez: 3 dl tej, 5 dl tejszín, 1 dkg zselatin, illetve tortazselé
A mázhoz: 10 dkg sütőmargarin, 1,5 dl tej, 35 dkg étcsokoládé

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a sárgákat, vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A tojásfehérje habhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót és vigyázva összekeverjük. Beleöntjük egy margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben 190 foknál 15-20 percig (hőlégkeveréses sütőben 180 foknál 15 percig) sütjük. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk.
A zselatint 1/2 dl tejben az előirás szerint elkészitjük.