Finomságos

2013.05.27 15:48

Hozzávalók:
két marék fagyasztott ribizli, késhegynyi őrölt fahéj, kis darab friss gyömbér (kb. 2 cm-es kocka), 4 ek. kristálycukor, 2 ek. étkezési keményítő, 0,5 dl víz, 2 tojásfehérje
Kevés vaj és kristálycukor a formákhoz, porcukor és pár szép szem ribizli a díszítéshez.

Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.A ribizlit 2 ek. cukorral egy kis lábasba tesszük. Ízesítjük fahéjjal, reszelt gyömbérrel, majd felfőzzük.
Az étkezési keményítőt kikeverjük vízzel, a fűszeres ribizlihez adjuk és addig főzzük, míg jól besűrűsödik. Levesszük a tűzről és félre tesszük hűlni.A formákat kikenjük vajjal és kristálycukrot szórunk bele úgy, hogy szépen mindenhol bevonja a formák belsejét.