Különleges

2013.05.31 18:16

Hozzávalók:
20 dkg áfonya, 40 dkg túró, 6 evőkanál méz, 2 dl tejszín, 6 dkg pirított mogyoró.

Elkászítése:
Az áfonyát összeturmixoljuk. A túrót szitán áttörjük, majd összekeverjük három evőkanál mézzel. Hozzáadjuk az áfonyát és a tejszínből vert kemény habot. Puding formákat a maradék mézzel kikenjük úgy, hogy azt mindenhol jól befedje. Durvára vágott mogyoróval meghintjük, és belesimítjuk az áfonyával összekevert túrót. Mélyhűtőbe tesszük és jól kifagyasztjuk. A megdermedt túrópudingokat a formával együtt forróvízbe állítjuk, hogy könnyedén tányérra boríthassuk. A pudingokról megolvadt méz így lecsurog és ez szolgál majd öntetként. Tejszínhabbal és áfonyaszemekkel díszítsük. Ízfokozónak mentaleveleket is tehetünk mellé.